gallery/400dpilogocropped

Over mij

Mijn naam is Mariska de Hoop. Ik ben in 1998 afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. In mijn praktijk richt ik mij vooral op sporters en professionals die hun sportieve of zakelijke prestaties willen verbeteren door mentaal sterk voor de dag te komen. Deze interesse komt voort uit de wedstrijdspanningen van mijn zus Jolanda de Hoop die in de trainingen altijd goed presteerde, maar waar het op wedstrijden niet uit de verf kwam. Met behulp van hartcoherentie en visualisatietechnieken wist Jolanda haar spanning te managen. De prestaties namen toe en het plezier in de concoursen kwam weer terug.

 

 

 

 

 


 

gallery/mariska-01
gallery/jo en chiel

Jolanda de Hoop op Michiel S.

 

In het verleden heb ik veel diagnostisch werk gedaan, zoals onderzoek naar beroeps- en schoolkeuzes en leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie. Op freelance basis heb ik loopbaanbegeleidingsonderzoeken gedaan bij het personeel van grote organisaties zoals het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Shell. Tevens heb ik 8 jaar als bedrijfspsycholoog gewerkt bij Lowland International. In dit bedrijf hield ik mij bezig met het terugdringen van het ziekteverzuim en begeleidde ik ambulance- en verpleegkundig personeel bij de verwerking van trauma’s van o.a. de vuurwerkramp in Enschede en de grote brand op oudejaarsnacht in Volendam.
Na mijn afstuderen heb ik trainingen gevolgd om mij te verdiepen in de sportpsychologie en verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd, zoals opleidingen voor het geven van sociale vaardigheids- en faalangsttrainingen, opleidingen op het gebied van leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie, traumaverwerking na heftige gebeurtenissen en opleidingen op het gebied van de psychotherapie, zoals onder andere Symbooldrama. Sinds 2000 ben ik aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en mag ik de registratie Psycholoog NIP voeren.